duminică, 19 septembrie 2010

Istoria mătușii în literatura hispanică

S-a scris, oare, vreun studiu despre rolul sau poziţia mătuşii în literatura hispanică? Ştim sigur, din cărţile bune, că mătuşa are o partitură de iniţiatoare.

Acolo unde mama şi bunica se simt depăşite, ruşinate, impostoare, mătuşa intră de-a dreptul: sexualitatea nepotului. O paralelă între prostituata-supapă, parazitând lipitoreşte şi salvatoriu familia burgheză, şi mătuşă nu e întotdeuna nepotrivită.

6 comentarii:

cristians. spunea...

Am doua intrebari, cu iz de oarece disperare, pentru voi.

1. e a doua oara cind incerc aceasta 'tema' cu degetul si nu se baga nimeni la dezbateri, idei, propuneri, bancuri, incercat marea cu degetul etc. De ce, oare?

2. spuneti-mi, va rog, care dintre voi 'vede' (cui i se incarca) blogroll-ul mesei_pustii si cine nu il vede. Eu si Mihaela nu-l mai putem accesa (decit in settings) de ceva saptamini. Ne cerem iertare celor care aveau reprezentare in preferintele noastre, nu a fost cu intentie.

Ne-am uitat pe alte blogspoturi si acolo totul pare bine-merci. Nu vrem sa devenim paranoici..., nu pare o eroare de blogspot. Dar chiar facem exceptie neplacuta. Azi am remarcat ca pe explorer (folosit de mine exclusiv la munca) blogroll-ul e vizibil (citeodata!). La fel pe Ubuntu 10.4(citeodata).

Unde esti tu Stank, doamne?

Anonim spunea...

Someone called? :)

/rs

Anonim spunea...

Blogroll-ul e secțiunea Sfera? La mine apare...

/rs

Hiacint spunea...

Păi pentru că nu se pricepe nimeni? Nici la una, nici la alta.

cristians. spunea...

Come on, Hiacint! Ca tu nu ai citit carti cu matusi... Primii ani ai blogului tau erau aproape numai despre matusi, doar stii (poti reincalzi, deis pe vremea cand am scris eu comentul devenit postare ieri, matusile tale erau inca 'in' - si nu ma refer la planta in). Nu cred ca postarea asta e un apel catre Paul Cernat sau DCM, adica pentru specialisti.
:(

Radu, multumim de hrana inapoi(feedback). Dar noi nu vedem. :)

cristians. spunea...

am reinstal. mozilla. acum vad blogroll-ul! deci, d-aci era!