joi, 8 ianuarie 2009

Prezumţia de inteligenţă

Ceea ce urmează a fost cauzat de prostiile de aici: SENATUL EVZ: Prezumţia de vinovăţie bate unde-i place. Am mutat intervenţia mea de pe site-ul ziarului pe blog cu copy-paste, nu merită să mă străduiesc să pun diacritice. Nici subiectul, nici autorul articolului din EVZ:

Este perfect valabil tot ce scrie HRP mai sus si daca judecam faptele si atitudinile 'selective' ale celor care ii sustin pe T. Basescu si partidul sau-marioneta (din care, fara carnet, HRP si altii fac cu mindrie parte).

De ce sus-numitii ignora cu buna stiinta erorile si lipsurile PD-L si ale presedintelui in functie? Aceleasi intrebari, punct cu punct, pot fi puse si domniilor lor... E, totusi, atat de dificil sa si le puna singuri? Daca nu pot, ii ajutam noi. De ce au trecut cu seninatate patologica peste toate mizeriile pupilei PD-L? Este aceasta o pozitie onesta si echidistanta?

In plus, EVZ cui apartine? Lui Dumnezeu preasfintul? Nu este tot parte a unui trust? Cred ca numai in Romania cuvantul 'trust' a devenit o invectiva de pe acum. Datorita unor minti 'aerisite', imbracate in fildes.

Apoi, mai exista inca o explicatie, ca sa ma refer la articolul lui HRP. Prostia unor jurnalisti. Atata pot ei. Nu toti sunt platiti. Unii-s chiar prosti, asa simt ei sa scrie, au si ei simpatii politice si antipatii. Le dati voie? Simpatiile politice exprimate cu rictus propagandistic sunt exclusiv apanajul dv sau ce?

Daca dv ati fost si sunteti inca orbit de admiratia pentru T. Basescu si PDL, fara a o face pe bani (desigur, Doamne fereste, si fara nici cel mai mic interes, certissimo!) de ce pe jurnalisti ii balacariti din start si in corpore (pentru optiuni sau omisiuni), aruncand asupra lor aceeasi 'prezumtie de vinovatie' pe care o huliti fatarnic in articolul acesta inept (bun pentru un simplu gazetar, prost - pentru ca e unilateral, fatarnic retoric, fals nuantat - pentru un ins de cultura dv)?!

Nu vedeti, nu-i asa, unde va situati? Va serviti, arogant si abuziv, de pozitia de 'comentator independent' sau 'invitat permanent' (care o fi titulatura, nu stiu) la EVZ, dar nu numai atit, ci abuzati si de nobila si onoranta postura de 'membru de seama al intelighentsia' pentru a insinua satanic ideea (repetata obsesiv in substrat si la vedere in fiecare articol politic al dv) ca dv aveti dreptul si dreptate cand il slaviti pe actualul presedinte, TB, si partidul lui fara cap, scutindu-i grijuliu, chirurgical, echilibristic, de orice luare de pozitie critica, DAR jurnalistii, cand OMIT sa pomeneasca ce va deranjeaza personal sau OMIT sa aiba aceeasi parere cu cea aparuta in sclipitoarea si neprihanita dv minte, jurnalistii sunt, bineinteles, platiti de trusturi corupte, slabi la argumentele financiare, rauvoitori.

Mai aveti nevoie de multa minte, multa intelepciune, ca sa realizati cit rau faceti presei (acum, cind e singurul nostru dulau de paza) si jurnalistilor de buna credinta, atitia cati au ramas, tocind atita subiectul acesta? Si ce mai dovada de gindire voit strimba oferiti: ziaristii nu scriu ce si cum vreau/astept eu sa scrie, ergo sunt cumparati, sunt 'tonomate'. Mai ginditi-va, mai reflectati naibii, sau acest lucru nu se mai afla printre preocuparile dv actuale, de cand cu propaganda acerba? E ca si cum ii imbiati, mai mieros, mai brutal, sa fie partinitori, dar de partea decisa de dv.