marți, 1 septembrie 2015

Bomba cu porci

România a patentat atentatul cu porci. Sabotajul cu porcul. Cruciada unturii. Jumara creștină.

Un român ortodox, deosebit de credincios (deși acesta este deja un pleonasm și un truism), a lansat la sol, foc-cu-foc, nu mai puțin de șapte porci din dotare pe terenul mioritic unde ar urma să fie construită moscheea gigantică a Europei de sud-est!

Neam ospitalier, românii demonstrează încă o dată că ei știu să-i primească așa cum se cuvine, conform tradiției, pe oaspeții străini, după vorbă, după porc.

De la deja perimatul obicei al întâmpinării cu pâine și sare, românii au trecut treptat la primirea cu porci. La nunți, se lansează porumbei, papagali, moașe pe gheață și lampioane, la târnosiri de moschei: se eliberează porci!

Legenda spune că și dacii, înainte de a latiniza toată Europa, au exersat mai întâi noțiunile de bază în limba inventată de ei - latina - pe un grup de porci dresați, care au fost trimiși ulterior, sub acoperire cu noroi, în pădurile negre ale păgânismului ca să țină simpozioane lingvistice de lămurire.

De atunci, se pare, ne-a rămas moștenire și nu s-a pomenit rețetă mai suculentă decât acea limbă de porc învelită în bulbi de ochiul boului, culeasă de etnologul român ortodox Scenarie Boca în cartea sa: Bucate alese de (șeful de) post - de la șaorma cu puține la limbă tracă marinată.

Niciun comentariu: