vineri, 29 iunie 2012

El jardín de senderos que se bifurcan*

als spunea...
parca spuneati k nu mai cititi 'dilema'?!...
Cristian SÎRB spunea...
Spuneam că nu-mi mai fac abonament. Mă iritaseră cumplit mai mulţi companioni de-ai dv de redacţie: S. Sora, M. Florian, A. Gorzo. Fiecare în felul său. În acest nr m-a indispus cumplit dl S. Voinescu, în veci neconsolat că nu toată omenirea l-a însoţit în doliul dumisale pentru Pavarotti. Ş-apoi: 1. Mi-e destul de greu să nu o cumpăr când o văd la tarabă. :) 2. Mi-a făcut din nou poştaşul abonament din oficiu... 3. Dl. Pleşu pare a-şi regăsi încet condeiul acid (iar când scrie astfel la adresa confraţilor de elită, care s-au rătăcit în adulaţia faţă de grobienii politicii, miam!), e păcat să pierd asta.
als spunea...
1) va inteleg, uneori o mai cumpar si eu, de joi - n-am rabdare sa mi-o iau a 2-a zi de la redactie. 2) om atent, deh... 3) pai probl e materialu! cind are dspr ce sa scrie, e zeiss (4 - plus k si eu imi continui calatoriile, care stiu cita placere va fac ;)  ps si pe mine m-a enervat atit 'colegu sever', cit si 'the bright young scholar' m. neamtu... le-am dedicat un 3,14 ;P
Cristian SÎRB spunea...
Ah, călătoriile alea! :) Dar musai să(-mi) spuneţi pe cine aţi văzut. "Bright young scholar" - cu asta mi-aţi făcut uichendul, pe bune! :) E o caracterizare atât de compactă şi atât de sarcastică încât nu văd ce aş mai adăuga. Mulţam! Încă mă amuz! :) Tre' să-i găsim (scuzaţi acest bovaric 'noi') şi lui Seve' una, tot pe-atât de concisă!
Cristian SÎRB spunea...
Vizitat 3,14-le. Aceleaşi m-au indispus şi pe mine. Doar ştiţi că SeVe şi Michael Neamţu fac windsurfing pe 'aripa moderată' a autohtonismului ortodoxist conservator zis (eu zic) şi 'Răcnetul Carpaţilor'. Articolul (Declinul apusean la moartea unui idol: Michael Jackson) pomenit de dv a fost preluat şi citat într-o veselie chiar de neprietenii 'scholarului' (da, se poate şi mai 'tradiţionalist', mai 'autohtonist', mai puritan de atât! - este vorba de neprietenii legionaroizi ai lui M. Neamţu, care-l consideră prea filosofard, papistăşit..., prea 'ecumenist', printre altele). Iar tona de 'pilde' nemțene, culese din rockul hard sau psihedelic, din jazz, nu alungă nici o ţâră din impresia de băiat de altar uşor impresionabil şi pasibil a auzi 'şoapte divine' cauzate de calitatea îndoielnică a vinului de împărtăşanie. Ah, aceşti născuţi-gata-maturi, care ne predică jazzul din cădelniţă!
als spunea...
'predica jazzul din cadelnita' - bine spus! daca o s-o folosesc o sa precizez sursa ;) ps asta mi se pare si mie infricosator, la neo-conii nostri: li se pune 'schema ideologica' pe ochi & urechi si nu mai vibreaza - simplu & sincer - la nimic... artele sint 'filtrate' partinic :( (* J.L. Borges)