sâmbătă, 25 august 2007

Nane, nane, puişor

Daniela Nane (NANE: Ideal) are spaţiu de editorial în Evenimentul Zilei! Ioana Lupea nu mai scrie despre Băsescu, muza ei de toate numerele, ci despre consumul de stupefiante, la mare.
Iată, luate la întâmplare, mostre de prostie din presa autohtonă. Nu trebuie să cauţi mult. O presă formată din multe ziare "de calitate" cum e şi Cotidianul, care nu se sfieşte să-şi arate "calitatea" intrând curveşte pe sub poalele Patriarhiei, publicând cancanuri pe prima pagină când mapamondul colcăie de Ştiri care contează.

aici

7 comentarii:

Anonim spunea...

Probabil ca te referi la faza cu Dosarul fostului Patriarh Teoctist.... Mi se pare o tampenie sa crezi intr-un dosar intocmit de comunisti in care se spune ca PF Teoctist a fost homosexual si legionar. Pai comunistii asta faceau ca sa santajeze preotii si ierarhii, ii acuzau de tot felul de practici neortodoxe. Mi se pare o tampenie sa credem ce spun comunistii despre ierarhi sau preoti. Cotidianul a luat-o in barba rau de tot cu prostiile publicate de ei. Inca o dovada ca presa din Romania e MICA, dar vrea sa scrie despre lucruri mari. Nu prea merge.

Nu spun ca unii ierarhi nu au colaborat cu Securitatea, dar de asta trebuie sa se ocupe CNSAS, nu Cotidianul. Si ierarhii au fost compromisi de comunism ca altminteri nu mai exista nici o biserica in picioare si ne trezeam azi cu o ortodoxie rasa de pe fata pamantului cum e azi in Bulgaria. In Bulgaria, Comunismul a distrus aproape complet Biserica si credinta oamenilor. In Romania Comunismul a fost aplicat in monstruozitatea lui cea mai dura. In Polonia comunismul a fost mult mai suportabil decat in Romania. Rusii aveau o afinitate pentru tarile slave. Azi ne place sa vorbim despre rezistenta polonezilor din perioada comunista, dar vad ca nimeni nu sesizeaza faptul ca ei si azi au ramas la fel de acizi in fata Puterii (Uniunea Europeana). Romania sta in continuare si tace la tot ce ordona UE. Polonezii nu sunt asa. Ar trebui sa le urmam exemplul. Lui Cristian Parvulescu ii tot place sa dea exemplul Poloniei din perioada comunista, dar nu spune nimic despre atitudinea lor de azi. De ce?????????? De ce nu spune ca polonezii au ramas la fel de traditionali si acizi in Uniunea Europeana ca in vremea Comunismului?

cristians. spunea...

Am rămas mut. Ai sesizat perfect. Nu mă deranjează prezenţa anumitor subiecte în paginile unui ziar, ci modul de abordare, mahalagesc, senzaţionalistz şi foarte puţin jurnalistic. Afirmaţia că avem o presă MICĂ e de pus în ramă!

Nu ştiu cu Polonia, însă. Admir şi eu ţara aceea, poporul polonez. Biserica lor, cu excepţiile colaboraţioniste de rigoare, a ajutat luptei anticomuniste. Atitudinea de frondă de astăzi, din cadrul UE nu o aprob. Este deplasată şi contraproductivă pentru noi toţi, mai ales pentru noi...Dar este o linie trasată de cuplul patologic de gemeni de la conducerea ţării.

Ruşii "aveau afinităţi" pentru teritorii. Intenţiile lor reale erau ascunse în dosul utopiilor generoase. Rasa puţin importa. Uite-i cum caută azi pe fundul mării după continuarea platoului continental. Şi discuţia poate continua.

Dragul meu partener de dialog, mă încânţi!

Anonim spunea...

Pai rusii cauta mereu ca sunt un popor de nomazi, ei mereu s-au simtit prost in propria lor curte si mereu au avut suspiciuni asupra vecinului; asa ca hai sa-l imblanzim pana nu ne imblanzeste el pe noi. Rusul se simte minoritar si in mijlocul Siberiei. Nu a spus-o Putin? A spus-o: "Eu sunt singurul om politic cu adevarat democrat din lume." A spus-o bine. Are dreptate. :-)

cristians. spunea...

Şi venezueleanul Chavez a schimbat mai ieri fusul orar al ţării. Acum mă întreb: Oare a poruncit soldaţilor să-l tragă niţel mai către vest, ori mai către est? Fusul. O fi greu? L-au deplasat tractat de maşini grele?

Lăcrimez puţin, la câtă minte e în capul unora care "conduc" milioane de destine!

Anonim spunea...

Cristian, tu vorbesti serios cu fusul orar? Eu sunt pe jos de ras. Nu mai pot. E chiar adevarat? :-))))))))))))))

Hiacint spunea...

Da, cam e. Să aibă ziua (de muncă?) mai lungă sau cam aşa ceva, ascultam înmărmurită la radio.

cristians. spunea...

Foarte serios! De ce născu realismul magic tocmai pe acele meleaguri? Nu că pe aste meleaguri ar fi un sol mai puţin propice.

Mai fiinţa unul prin ceva "...stan" fost sovietic. Dacă îmi pseudo-amintesc bine, ăla a schimbat unele nume de constelaţii, cu nume din familia prezidenţială.

Luna ianuarie a primit numele lui, Turkmenbashi, februarie, Gurbansolban,chemându-se după mama sa, chiar el a semnat decretul. Alte luni: Steagul, Independenţa, Rukhnama (după o carte scrisă, aţi ghicit, de marele lider).

Simţindu-se cutreierat de maximă inspiraţie, Turkmenbashi cel Mare, a regândit şi vârstele supuşilor. Astfel, el a decis că pruncia ţine până la 13 ani, adolescenţa se încheie la 25, tinereţea la 37, maturitatea la 49. De la 49 la 62 va urma "vârsta înţelepciunii"; "vârsta inspiraţiei" - de la 62 la 73; "vârsta bătrânilor purtători de barbă albă" 73-85, etc.

Chipul lui Niyazov apărea pe bancnotele naţionale, pe sticle de vodcă, cutii de ceai şi tuburi de spumă de ras.

A desfiinţat majoritatea spitalelor, le-a interzis doctorilor să mai rostească jurământul lui Hyppocrate, obligându-i să-i jure lui însuşi. A interzis radio-casetofoanele de maşină, rujul de buze.

Statui reprezentându-l pe dictator, rotindu-se după soare.