vineri, 29 august 2014

des infidélités

«JE SUIS TRES CURIEUX DES AUTRES VINS, je ne déteste pas commettre des infidélités. Néanmoins, mes vagabondages me ramènent toujours à mon ancienne passion. Le bordeaux me correspondrait-il?
J'aime vivre dans le duel entre sensualité et retenue. Selon moi, deux vérités opposées peuvent s'accorder. Et le bordeaux sait porter au plus haut point les valeurs de contrainte et de volupté. Je suis un amateur de bordeaux. Ces deux mots sont identiques, ils résument la même morale. Je prise particulièrement l'harmonie des grands médocs qui, derrière une apparente sévérité, cachent une plénitude si savoureuse. Dans ces vins d'assemblage, j'admire l'équilibre constamment entretenu entre la réserve et l'élan.»
La Maison du retour - Jean-Paul Kauffmann, Nil Editions

joi, 28 august 2014

Mr Vacca

Charles Vacca, pentru mult timp soldat în armata SUA, a fost, la vremea sa, un tip foarte bine antrenat. Însă la 39 de ani, ursita i-a prescris să fie împușcat mortal, involuntar, de o fetiță de 9 ani. Fata venise în Arizona (paradis al armelor de foc) într-un tur făcut împreună cu părinții, care, ce s-au gândit ei: ia să-i pregătim prințesei o surpriză pe măsură - o sesiune de tras cu Uzi. Și au filmat-o, firește!, în timp ce-l ciuruia, condusă de reculul incontrolabil al armei, pe solidul și bine pregătitul fost militar. 

În Arizona nu există limită de vârstă pentru a trage cu o armă de foc. Există doar pentru posesie. 

miercuri, 27 august 2014

Udrea

România liberă:
"Din punctul de vedere al lipsei de conștiință și de orice reper moral, doamna Udrea nu are decât un singur competitor pe măsură: Victor Ponta. Amândoi sunt complet goi pe dinăuntru, intelectualmente deplorabili și moralmente abisali. Ne îndreptăm spre o confruntare între variante seducătoare ale aceluiași Nimic."
(Cristian Câmpeanu)

marți, 26 august 2014

O veste bună

Ziarul Adevărul (ediția online):

Băncile vor fi obligate să afişeze pe ecranele bancomatelor toate comisioanele aferente operaţiunilor pe care un client doreşte să le efectueze cu un card de debit sau credit, exprimate în suma exactă, nu procentual, potrivit unui proiect întocmit de Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC).

sâmbătă, 23 august 2014

NeZiua de azi

cei care cred sunt mai frumoși, chiar dacă
de sus nu le răspunde nimeni.
cei care cred sunt mai liberi, chiar dacă
de sus nu le răspunde nimeni.
cei care cred sunt mai împliniți,
chiar dacă de sus nu le răspunde nimeni. 
***
dorm de două zile. m-am trezit degeaba.
e tot azi
***
dacă n-aș fi fost silit să vorbesc,
n-aș fi vorbit niciodată.
până la șase ani nu mi-au cerut-o
și a fost bine, pentru că stăteam sub vorbire 
ca sub un clopot de fontă perfect ermetic.[...]
***
când afli, aproape de leagăn,
că fericirea e egală cu păcatul

și când până la douăzeci de ani
ți se tot spune asta,

spaima de fericire se instaurează
definitiv, mână-n mână
cu spaima de păcat.

din clipa aceea greșești tot mai des.
nu că nu ai vrea să fii mai fericit,
ci pentru că, străduindu-te să fii mai puțin fericit,
devii tot mai păcătos.[...]
***
[...]
până la urmă asta-i tot ce am putut
să aflu:
istoria e poezia învingătorilor,
iar poezia istoria celor învinși.
*
Ioan Es Pop - Unelte de dormit
Ed. Cartea Românească, 2011

joi, 21 august 2014

Replay

În afară de cazul în care părintele-i un denaturat, iubirea lui nu va fi niciodată definitiv alterată de nerecunoștința (firească, în procesul dezvoltării) copilului. În schimb, în „iubirile” senzuale lucrurile stau după cum urmează: partenerul olog emoțional va crede despre sine că este tot mai îndrăgostit și mai dependent afectiv de celălalt, pe măsură ce celălalt, din perspectiva „ologului”, se manifestă în termeni tot mai ingrați - prea „rece”, prea detașat sau, pe scurt, necorespunzător așteptărilor (oricum, așteptările fantastice ale unui vătămat emoțional nu vor deveni niciodată realitate!). 

Nebănuita putere de a se reinventa a muzicii



Ana Tijoux - Somos Sur (Feat. Shadia Mansour)

Ana Tijoux - 1977



Un fusion din cele mai profunde, ce mă gâdilă la glanda jazzistică a personalității mele de tip cea-hăis.

miercuri, 20 august 2014

Organe

Florile, organe genitale ale plantelor. Iubirea, floarea genitală sexului.

marți, 19 august 2014

Patriciu

„Când am ajuns pe aeroport în România, i-am cerut asistentei să-mi aducă ziarele. Îmi place mirosul de cerneală. Îmi place hârtia care foşneşte. Şi am primit nişte publicaţii de 16 pagini, de 24 de pagini… Acum vreo trei ani, Adevărul avea 48 de pagini, 64 de pagini, chiar 96 de pagini. Acum, astea nu sunt ziare. Sunt nişte ruine. Ziarul adevărat,  cel pe care îl iei acasă, este acela gros, cărămida de la Times sau New York Times (…) În România mai pot exista două-trei ziare de acest gen”.
Dinu Patriciu, 2013

vineri, 15 august 2014

Vin alb cu gust de roșu


Îmi pare rău pentru calitatea nulă a compoziției, dar fotografia asta se vrea mai mult un document, o mărturie. La întâmplare, am înhățat vinul din imagine, ce stătea cuminte și prăfuit pe raftul lui din Profi. Au fost, totuși, determinante: originea (Chile), prețul (16 lei), soiul, simplitatea etichetei. Astfel, am avut surpriza să beau un vin alb cu personalitatea și corpolența unuia roșu! Analizatorii mei gustativi s-au reunit urgent, și degeaba, într-un meeting de criză, derutați nevoie mare! M-am bucurat de el, foarte rece, până la ultima picătură, ceea ce vă urez și dvs.